Tur til England høsten 2022

Tur til England høsten 2022

Publisert av Svein Andreassen den 02.11.22.

Turen gikk fra Torp til Stansted fredag 14-10-22. Så gikk turen derfra videre med leiebil til Warwick der vi har fast tilholdsted hos Ata som driver bed and breakfast. 

Lørdag dro vi først på et marked som holder til på en flyplass ikke langt unna. Der kan man vel få kjøpt det meste. Utrolig mye mennesker der. Det er hver Lørdag.. Deretter gikk turen til Gayden Heritag Motor Museum.

Søndag gikk turen til Stoneleigh og Jaguardeler. Her var det bygd nye flotte haller. Etter å ha tilbrakt mye av dagen der gikk turen tilbake til hotellet. så ble det en tur på stampuben.

Mandag gikk turen først til Coventry Auto Component hvor de har mye til XK modeller. Deretter gikk det til Rebrell nuts & Bolt. Der kan man bestille bolter og muttere og hente det dagen etterpå. Så var det David Manners. De hadde plutselig innført Corona restriksjoner igjen, så der ble det vanskelig. Vi forsatte til SNG Barratt. Der ble det litt handling. Så har vi vært ute og spist litt.

Tirsdag gikk turen til Realm Engeneering. Det er et firma som restaurerer og tilpasser Toyota supra gear kasser til Jaguar. Støper også diverse karosserier og lager rør rammer til flere forskjellige modeller. Så gikk turen videre Buikling the leyend Neville og Swales coventry. Her var det mye flott å se.  Jaguar V 12 med doble overliggende kamaksler med effekt fra 350 til 650 hester. 6,1 eller 6,8 liter. Bygger copi av Jaguar XJ 13 og D-type og bygger om Jaguar E-type. Inne i den ene hallen var det vel ca 12-15 E typer som ble bygd opp helt fra bunnen.

Onsdag morgen 04.00 var det tid for avreise. Flyet gikk tidlig. Kjempefin tur og takk til Per som organiserte det hele.